Betrokken buurman Frie volgt de sloop door zijn lens

Frie van Dartel woont in de Westwiek, een straat recht tegenover het sloopterrein. Hij is betrokken bij wat er stond en wat er komen gaat. “Het gebeurt bij mij voor de deur. Elke dag is er wel weer wat te zien. Ik leg het allemaal vast met mijn camera.”

Zijn fotoreportages deelt Frie met Alwel, eigenaar van het terrein. “Ik mail mijn foto’s naar Alwel. Zij mogen ze overal voor gebruiken.” Communicatieadviseur bij Alwel, Kim Bosman: “We hebben de buurt continue op de hoogte gehouden over de jongeren en activiteiten in XEL, de geplande sloopwerkzaamheden en wat er straks voor in de plaats komt. Dat vinden we belangrijk; het is hun woonomgeving. Dan is het extra leuk als je verrast wordt met mooie foto’s van een betrokken buurtbewoner. Een aantal van Frie’s foto’s staat ook op deze website.”

Inmiddels hebben Frie en Kim elkaar ook live ontmoet. Kim “Toevallig waren we hier op locatie aan het filmen over de duurzame sloop. We hebben toen gevraagd of hij het leuk vond om ook gefilmd te worden.” Zijn antwoord….? Dat zie je in het filmpje dat volgend jaar hier op de site komt.