De vlag kan uit!

Helemaal volgens planning heeft nieuwbouw Rock in Etten-Leur het hoogste punt bereikt. Dat is mooi! “Helaas konden we het niet vieren”, zegt Projectleider Marieke Keyzer. “Door de coronamaatregelen stellen we dat nog even uit, totdat ook de toekomstige bewoners erbij kunnen zijn. In plaats van een vlag, hangt er nu een banner aan de top. Want, iedereen mag weten dat we het hoogste punt bereikt hebben.”

De deelauto voor Rock gaat er komen!
En de vlag kan nog een keer uit. Want op 16 december zetten Alwel bestuurder Karo van Dongen en Jeroen van Denderen (deelautoprovider JustGo) hun handtekening onder de overeenkomst. En daarmee is Rock één van de eerste sociale huurwoongebouwen in Brabant, waar bewoners een elektrische auto gaan delen.

Karo van Dongen: “Een bijzondere gebeurtenis, want er nog zijn niet veel woningcorporaties die dit huurders aanbieden.” In de overeenkomst spreken de partijen af dat Alwel zorgt voor parkeerplaatsen met laadpalen. JustGo regelt de special deelauto-app, die de jonge, toekomstige bewoners voor de elektrische deelauto’s kunnen gebruiken. Karo van Dongen: “Een deelauto rijden gaat via een abonnement. Het is geen verplichting. Maar er is verder geen directe parkeergelegenheid bij Rock. Dus, een deelauto is dan een mooie uitkomst. Het zorgt voor minder auto’s in de straat. Bovendien betalen de jongeren weinig voor het abonnement en het deelautogebruik. Extra interessant. Betalen voor wat je gebruikt, is het uitgangspunt.”

Oog voor duurzaamheid
Door de inzet van deelauto’s zijn minder parkeerplaatsen nodig en blijft er rondom het woongebouw dus meer ruimte voor groen over. Marieke Keyzer: “Bovendien worden de elektrische auto’s deels opgeladen met de zonne-energie van de panelen op het dak van Rock. Dit maakt het gebruik van de deelauto’s nog duurzamer!”

Jeroen van Denderen: “Net als Alwel hopen we dat het gebruik van de deelauto bij Rock een succes gaat worden. We hebben ook afgesproken om dit goed te stimuleren en te monitoren. En wie weet wordt de Rock deelauto een voorbeeld voor meer deelauto’s bij volgende nieuwbouwprojecten.”