Deel van hijskraan zakt naar beneden

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Hijskraan-29-mei-2021-1024x683.jpg

Vroeg in de ochtend van zaterdag 29 mei is het bovenste gedeelte van een hijskraan naar beneden geschoven. Dit gebeurde op het bouwterrein aan het Stationsplein in Etten-Leur. Hier was op dat moment niemand aanwezig.

Gelukkig geen gewonden, alleen lichte schade
Na de melding zijn verschillende medewerkers van Hazenberg en Alwel naar de locatie gekomen. We hebben met de eigenaar van de hijskraan en omwonenden gesproken. Iedereen is blij dat er geen gewonden zijn. De top van de hijskraan is op een bouwhek terecht gekomen. Naast beschadigd hekwerk en een aantal tegels is er geen andere schade.

Onderzoek en nieuwe keuring van de hijskraan
De hijskraan staat op het afgesloten bouwterrein altijd zo opgesteld dat als het bovenste deel naar beneden zakt, dit op het bouwterrein terecht komt. Projectleider Marieke Keyzer: “Het beveiligingssysteem heeft goed gewerkt. Daardoor is dit deel van de kraan niet gevallen, maar langzaam naar beneden gegleden. De kraan is gekeurd, maar zal onderzocht en opnieuw gekeurd worden. Dit gebeurt door twee bureaus. Daarna gaan we deze hijskraan weer gebruiken. Voor nu werken we met een tijdelijke, mobiele kraan, zodat de bouw zo min mogelijk vertraging oploopt.”