Feestje “We will ROCK you”

In april 2021 startte Hazenberg met de bouw van de 75 appartementen voor jongeren aan het Stationsplein in Etten-Leur. Alles liep soepel. Tot 2 maanden vertraging door Enexis voor donkere wolken zorgde. Gelukkig lukte het ons toch om de sleutels voor de zomervakantie uit de delen. De nieuwe bewoners gingen dan ook gelijk fanatiek aan de slag met het inrichten van hun nieuwe woonplek! Donderdag 21 juli vierden we de overgang van bouwen naar wonen. Een feestje, gedragen door muziek.

Met luid tromgeroffel en applaus van omwonenden, bewoners, X-El-ers, Alwel-ers, gemeente ambtenaren en bouwers werd door Frie Dartel (buurtbewoner en fanatieke huisfotograaf van sloop en bouw) en Isabelle Borghouts (voorzitter Wijkvereniging Centrum-Oost), de naam van het complex Rock onthuld. 

Daarna gingen allen aanwezigen met een cocktail ‘on the rock’ naar binnen om naar de speech van Alwel bestuurder Karo van Dongen te luisteren en te toasten op het begin van het nieuwe wonen in Rock.

Dit begin werd nog eens extra bekrachtigd met de coverband ‘Tot Dan’ die ‘We will rock you’ speelde en jonge dansers op de galerijen van het atrium. Niet alleen een begin van wonen maar ook van een nieuw woonconcept waarbij samen delen en ontmoeten onderdeel uitmaken maken van het wonen. De jonge bewoners delen samen fietsbergingen, dakterrassen, het atrium, een wasruimte en een gemeenschappelijke ruimte. Al deze gemeenschappelijke ruimten worden beheerd door de Local Hero Robin Huijskens. Hij zorgt tevens voor orde en netheid in Rock en het contact met de buurt. In de nabije toekomst hopen we ook een deelauto bij het woongebouw te plaatsen. 

Alwel houdt deze website nog een half jaartje in de lucht. Hier kun je alle gebeurtenissen van de afgelopen 5 jaar van begin tot eind nog eens doorkijken en op de blijven van activiteiten en gebeurtenissen in Rock.