Duurzaamheid

Toekomstgerichte keuzes maken is goed, maar vooral ook leuk

Alwel Projectleider Marieke kwam met het idee om placemaking in te zetten tot het kantoorpand op deze locatie gesloopt zou worden. Jongeren mochten het grotendeels leegstaande gebouw tijdelijk gebruiken voor hun eigen bedrijfjes. Hiermee werd duurzaamheid al meteen op de kaart gezet. Want, hoe zonde is het om het gebouw anders al die tijd leeg te laten staan?

“Sinds ik gebruikmaak van een deelauto, ben ik me meer bewust van welke invloed mijn keuzes hebben op het milieu” – buurtbewoner Anne de Leeuw over de XEL deelauto

Ook bij de nieuwbouw staat duurzaamheid centraal. Het wordt natuurlijk gebouwd met zeer goed isolerende, duurzame materialen. Maar belangrijker nog voor de toekomstige bewoners: de woonruimten zijn zeer energiezuinig! Je woont hier omgeven door (verticaal) groen, gasloos én op het dak liggen ook nog zonnepanelen. De opgewekte elektriciteit van de zonnepanelen gebruiken we voor de deelauto’s. Bovendien vind je in de gevels nestkastjes voor beschermde dieren, zoals huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen.

Bekijk ook: